Over

Knooppunt Kleinpolderplein bij Rotterdam, waar de A13 aansluit op de A20 en het onderliggend wegennet.

Wat is Verkeersanalist?

De website verkeersanalist.nl is in de zomer van 2019 opgezet door Robin Kersbergen, als platform voor op feiten en cijfers gebaseerd onderzoek naar verkeer in brede zin. Of het nu gaat om de verkeersdrukte, de effecten van snelheid, uitstoot of het aantal verkeersboetes; alles wat interessant kan zijn en waar gegevens over te vinden zijn, kan hier aan bod komen.

Een toelichting van Robin: "Ik reis graag, en vanaf 2010 ben ik geïnteresseerd geraakt in infrastructuur, zowel de technische als beleidsmatige kant. Naar aanleiding van actualiteit en beschikbare data zocht ik wel eens zaken uit, en ging zaken zelf berekenen of fact-checken. Er is best veel data toegankelijk, en met logisch redeneren, rekenvaardigheid en Excel kom je dan al snel een heel eind."

Natuurlijk is het leuk om op Twitter in vier grafieken en twee zinnen je punt te maken, maar sommige verhalen liggen genuanceerder of komen beter tot hun recht met iets meer toelichting. "Op een gegeven moment kreeg ik de suggestie om een website op te zetten. Dat idee is even blijven liggen, maar uiteindelijk stond er met een middagje de schouders er onder een leuke basis."

Die basis wordt de komende tijd van tijd tot tijd gevuld met nieuwe bijdragen. In eerste instantie van Robin zelf, maar ook gastbijdragen zijn niet uitgesloten. Het doel achter verkeersanalist.nl is om in te spelen op de actualiteit en verrassende inzichten te delen. Vragen, verzoeken of tips zijn daarbij van harte welkom!